DAQUIAQUÍ… TREKKINGS I VIATGES PEL MÓN

Un bloc sobre muntanyes amb l'excusa dels viatges

Routeburn Track ampliat: Great Walks

2 comentaris

La zona del Parc Nacional del Mt. Aspiring i Fiorland NP parc cobreix una de les zones protegides més grans de Nova Zelanda.  Amb el PN Aoraki/Mt. Cook i el Westland NP formen un conjunt de 2,6 milions d’hectàrees de zona protegida conegudes com el ‘Southwest New Zealand World Heritage Area’, zona declarada per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera.

El Govern de NZ, a través del Departament of Conservation (DOC) manté una xarxa de camins (tracks) de milers de quilòmetres per tot el país. Hi ha una classificació normativa per la qual el DOC ordena tots aquests tracks. Aquesta classificació té en compte la duresa del camí, facilitats als refugis, instal·lacions de la ruta (rius amb ponts, senyalitzacions…), dificultat en l’orientació, etc.

Són sis les classificacions de les travesses a NZ, de la més dura a la més fàcil trobem:

  1. Routes: camins poc senyalitzats, físicament exigents i que tenen rius a creuar sense pont. Són els més durs, amb refugis amb pocs o cap servei.
  2. Tramping: també físicament exigent, però amb millors senyalitzacions i refugis.
  3. Great Walks: són la joia de la corona dels parcs de NZ. Només 10 tramps (a NZ l’activitat del trekking es coneix com a tramping) tenen aquesta reconeguda categoria. Són tramps amb tots els serveis, senyalitzacions pel camí (gairebé impossible perdre-s’hi), i amb refugis amb tota mena d’instal·lacions, fins i tot gas (cap refugi a NZ te servei de restaurant).
  4. Walking track
  5. Short Walk
  6. Easy acces walks

 

Els Great Walks responen al concepte de recollir per una o una altra raó, un aspecte destacable de l’orografia de NZ. No és d’estranyar doncs, que siguin els més coneguts, i els que més gent recorre. Per evitar aglomeracions en aquests GW, el DOC obliga a reservar amb antelació les nits d’aquests ‘trampings’. Es poden fer reserves a partir de l’1 de juliol de cada any, i sovint hi ha gent que fa aquestes reserves amb mesos d’antelació.

Els més coneguts són:

  • Milford Track: 3 dies, recorre el Fiorland NP i parlen d’ell com un dels trekkings més macos del mon.
  • Abel Tasman Coastal Track. 3-5 dies per la costa de la zona nord de l’illa del Sud, recorre platges essent un dels mes populars.
  • Kepler Track: 3-5 dies, pel Fiorland NP.
  • Routeburn Track: 3 dies, per la zona del Mt. Aspiring NP i Fiorland NP.
  • Tongariro NP: 4 dies per la zona volcanica de l’illa del Nord.

 

ROUTEBURN TRACK (AMPLIACIÓ)

Aprofitant tot el joc que dóna als trampers la zona del Mt. Aspiring junt amb la del Fiorland NP, hem aprofitat per connectar al ‘Routeburn Track’ amb un ‘tramp’ anterior i un altre de posterior. Per fer-ho cal tenir en compte que s’ha de reservar amb antel.lació les nits a passar als refugis (o zones d’acampada) del Routeburn Track abans d’iniciar algun d’aquests ‘tramps’.

La nostra opció ha estat fer el ‘Cascade Saddle Track’ (4 dies) abans del ‘Routeburn Track’ (3 dies) per acabar fent el ‘Caples Track’ (2 dies), el que conforma un circuit de 120km al llarg dels dos parcs nacionals, que passa tant per saddles (colls) a tocar de glaceres, com per espesos boscos (beech forest) on tot esta literalment verd de molsa. Les etapes han estat aproximadament aquestes (sempre es poden escurçar o ampliar a gust). Així doncs, hem fet:

  1. Cascade Saddle Track (4 dies)
  2. Routeburn Track (3 dies) RESERVA OBLIGATÒRIA
  3. Caples Track (2 dies)

 

ETAPES ROUTEBURN TRACK (ampliat)

1a.Rapsberry Creek-Aspiring Hut. 2-3h. Plana etapa fins prop del Mt. Aspiring, el cim més alt de NZ fora del PN del Mt. Cook.

2a.Aspiring Hut (450m)-Dart Hut (950m). 7-9h Mirant només les alçades dels refugis donaria a entendre que és una senzilla etapa. Per els 1`.600m acumulats de pujada, els 1.100 de baixada i els 16km de llargària fan d’aquesta etapa la més dura de totes. Una etapa al nivell d’alguna etapa de trekking del Nepal, amb glaceres (amb allaus incloses) a tocar. Cal a mésa més tenir en compte que la pujada al Pylon (1835m) és perillosa amb pluja o neu donada la seva verticalitat (cal usar les mans en algun tram).

3a.Dart Hut-Daleys Hut. 4h Boscos i més boscos de ‘beech forest’.

4a.Daleys Hut-Glenorchy. 3-4h. Connectar directament amb el Routeburn és impossible degut al riu Dart. Cal anar a la poblacio de Glenorchy a dormir agafant un autobús des de ‘Chinamann’s Bluff’ per al dia següent agafar-ne’n un altre des de Glenorchy per a començar el ‘Routeburn Track’. A més a més, aquesta opció fa que es puguem avituallar d’aliments pels següents dies i no calgui així carregar menjar per a totes les jornades.

5a.Routeburn Shelter (450m)-Routeburn Falls Hut(1000m). 3h

6a.Routeburn Falls Hut-Howden Hut. 5h Etapa a disfrutar per les vistes sobre el fiord de Hollyford, sobretot des del ‘Conical Hill’ (1.515m) i del Key Summit (només 919m però amb unes espectaculars vistes sobre el Christina peak 2.450m).

7a.Howden Hut-Upper Caples Hut. 4-6h Entre aquests refugis cal anar en compte si ha plogut, i si fos el cas, val la pena esperar almenys 12h d’acabades les pluges si no es vol acabar a l’hora de creuar rius amb l’aigua fins a la cintura. Si encara hi ha ganes, es pot pujar al ‘Steele Saddle’ per a disfrutar de les vistes sobre les muntanyes Humbold.

8a.Upper Caples Hut-Greenstone Carpark. 3-5h.  Més boscos fins al final del trekking, des d’on es pot agafar un bus de nou cap a Glenorchy.

A diferencia del ‘Milford Track’, el ‘Routeburn Track’  es pot fer en qualsevol direcció, així que aquesta només és una opció de les moltes a triar per la zona. Altres zones a “descobrir” serien el ‘Greenstown Track’ enlloc del ‘Caples’ (des de Howden Hut), el ‘Kay Creek’ des d ‘Upper Caples Hut’, el ‘Steele Track’ que connecta els tracks de ‘Greenstone’ i el de ‘Caples’, el ‘Mavora Walkway’ que connecta amb el de ‘Greenstone’ … 

PDF Routeburn TRACK GUIDE (Govern NZ)

 

Queenstown, 20 de gener de 2008

Autor: Senderisme en tren

Aficionat a l'excursionisme i als viatges.

2 thoughts on “Routeburn Track ampliat: Great Walks

  1. >Albert, per molts anys de part de tots, aqui estem en plena nit i vosaltres a plena llum, que passeu un bon dia i a disfrutar del cumple.Molts petons!!!!!! i a descansar del megatrekking…

    M'agrada

  2. >Mooltes gracies!Amb les 12 hores de diferencia que tenim aqui, de fet, encara no hauria nascut! Quin horari compto?Gracies de nou!Adeu

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s