DAQUIAQUÍ… TREKKINGS I VIATGES PEL MÓN

Un bloc sobre muntanyes amb l'excusa dels viatges

Capital de Noza Zelanda?

Deixa un comentari

wwe2 we1

Creuar de l’illa del Sud i la del Nord suposa poc mes de tres hores de travessa per l’estret de Cook. Enrera es deixa un territori vast i poc poblat.

I quan desembarques encara resten 600km mes per a arribar a Auckland, la ciutat mes gran de NZ. Pero aquells que hagueu pensat que la capital era Auckland, us equivoqueu. La capital politica d’aquest regne es Wellington, una ciutat de poc mes de 160.000 habitants situada al sud de l’Illa del Nord. Si, heu llegit be, Wellington es la capital del regne de Nova Zelanda. La Reina Elisabeth II d’Anglaterra es la sobirana d’aquest pais. Com a sistema politic NZ te una monarquia parlamentaria, amb eleccions cada tres anys i amb representacio no directa. El poble nomes escull una part dels 120 escons del parlament.

Des de Wellington governa el partit Laborista, amb la primera ministra, Helen Clark al capdavant. Aquesta setmana mateix, s’hi obria l’any parlamentari (i electoral tambe), amb un debat estrella, aturar l’augment del preu dels pisos que pateix NZ (“mal de muchos…”). En coal.licio amb el partit Laborista hi governa tambe el partit verd i altres partits minoritaris, com el Maori Party.

I la politica proteccionista (i deficitaria per diferents motius) del medi ambient es nota arreu, no solament en una gestio modelica dels Parcs Nacionals, sino tambe en el reciclatge (amb containers de pagament inclosos) o en l’extrema cura que tenen a l’hora de controlar, quan entres al pais, possibles introduccions de plantes o animals alienes als ecosistemes propis de NZ. A les oficines que el DOC (Departament of Conservation) sovint hi mostren en exposicions les lluites que tenen per exterminar, o si mes no, paliar, especies introduides pels europeus i maoris i que provoquen danys als ecosistemes autoctons. Rates, cervols, gossos, gats, mustel.lids, porcs… son alguns dels animals introduits que estan causant danys.

I des de la capital, cap al Parc Nacional de Tongariro, el parc volcanic per excel.lencia de NZ, amb volcans com el Ruapehu (video) actius, amb retorns d’entre 1-3 anys. El mateix Ruapehu va entrar en erupcio al setembre de 2007, fent malbe bona part de les instal.lacions de les pistes d’esqui que alli s’hi troben. Quina llastima…

Taupo, 14 de febrer de 2008

Autor: Senderisme en tren

Aficionat a l'excursionisme i als viatges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s