DAQUIAQUÍ… TREKKINGS I VIATGES PEL MÓN

Un bloc sobre muntanyes amb l'excusa dels viatges

Sydney Harbour National Park : 1 dia de travessa

1 comentari

SANY1072 SANY1046

Mitja hora en ferry des de Circular Quay et deixa al barri de de Sydney de Manly. Mitja hora de ferry que et porta a passar just a tocar de l’icone de tota Australia, l’Opera de Sydney. Manly es un barri turistic i de cares residencies. Hi ha bones platges a Manly. Pero tambe es l’inici 9o final) del Manly Scenic Walkway, una camina urbana de les que acostumen a haver a les ciutats d’aquest costat del planeta.

Pero aquesta caminada urbana d’uns 10km de llargaria es caracteritza per passar pel Sydney Harbour National Park. Escampats per diferents punts de la badia on actualment es troba la ciutat, hi ha tot d’espais que es conserven gairebe igual a quan el Capita Cook arriba a aquestes costes al s.XIV i que tenen el rang de Parc Nacional.

No son extenses aquestes arres protegides, pero quan un s’hi endinsa, t’oblides que ets a la ciutat mes gran de tota Australia (4,4mil. d’habitants). Boscos, miradors, petites platges on un pot donar-se una refrescada, i iguanes o kookaburras si parlem de fauna, son alguns exemples del que pots trobar durant aquest magnific recorregut urba.

Pero el Sydney Harbour NP no es l’unic parc nacional al voltants de la ciutat. Hi ha el Royal NP a pocs quilometres (el segon mes antic del mon despres de Yellowstone), el de les Blue Mountains (a un centenar de quilometres), i el de Botany Bay NP.

Va ser a Botany Bay on el Tinent (Capita) Cook va arribar per primer cop a terres australianes un 19 d’abril de 1770 tenint el primer contacte amb els aborigens australians. El 26 de gener de 1788 arribava en aquest mateix punt, la “First fleet”, es a dir, la primera flota anglesa amb intencions d’establir-hi una colonia. Cada any Australia celebra el 26 de gener el seu dia nacional. Pels aborigens australians, aquest dia es el seu “Mourning day” (dia de dol).

Sydney, 27 de marc de 2008

Autor: Senderisme en tren

Aficionat a l'excursionisme i als viatges.

1 thoughts on “Sydney Harbour National Park : 1 dia de travessa

  1. >Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Dieta, I hope you enjoy. The address is http://dieta-brasil.blogspot.com. A hug.

    M'agrada

Deixa un comentari