DAQUIAQUÍ… TREKKINGS I VIATGES PEL MÓN

Un bloc sobre muntanyes amb l'excusa dels viatges

Kosciuszko (2.229m) i les Seven Summits

Deixa un comentari

kosc
Després de l’experiència de la furgo a NZ, a Austràlia el que hem fet ha estat llogar un cotxe. No ens hi estarem aquí el temps suficient com per comprar i vendre un vehicle, així que el lloguem, i no cal patir per si se’ns espatlla o no.

La ruta que seguirem es la clàssica de la costa est, hem començat a Sydney i acabarem a Melbourne. La primera parada va ser a Canberra, la capital política d’Austràlia. És d’aquesta ciutat des d’on governa Kevin Rudd, el nou president laborista del regne d’Austràlia. I es que com NZ, Austràlia és una monarquia. El seu cap d’estat és la reina d’Anglaterra Isabel II. Hi haurà, però, un debat obert sobre un possible referèndum per convertir aquest país-continent en una república.

Canberra es una ciutat en la que et trobes en ple centre urbà, i alhora et preguntes on esta la ciutat. Es una ciutat tant oberta i dispersa al voltant d’un llac artificial, on un mai té la sensació de ser dins una ciutat, menys encara d’una capital estatal.

I de Canberra marxem cap al parc nacional del Kosciuszko. El nom de Kosciuszko ha anat lligat molt sovint a la polèmica sobre si es un dels cims dels Seven Summits. Les ‘Seven Summits’ és una llista creada per un afeccionat americà, Richard Bass, que  inclou el cim més alt de cada continent. Per al continent Austràlia-Oceania hi va incloure el Kosciuszko, de 2.229m. Reinhold Messner la va corregir canviant el Kosciusko pel Puncak Jaya o Carstensz (4900m), muntanya situada a Papua (Indonesia). Des de llavors han existit les dues llistes.

SEVEN SUMMITS

ASIA: Everest, 8848m
AMERICA DEL NORD: McKinley, 6194m
AMERICA DEL SUD: Aconcagua, 6954m
EUROPA: Elbrus 5642m
AFRICA: Kilimanjaro 5895m
ANTARTIDA: Vinson, 4892m
OCEANIA: Carstensz, 4884m (llista de Messner) – AUSTRALIA-OCEANIA: Kosciuszko, 2229m (llista de Bass)

Però de fet, ni el Kosciusko és la muntanya més alta d’Austràlia. El pic més alt del país és el Mawson Peak (2.744m) i es troba a la Heard Island, una illa a mig camí d’Austràlia i de Madagascar.

Fora de totes les polèmiques, el cert és que l’ascensió al Kosciuszko ens va donar un agradable dia de muntanya, amb una ascensió amb paisatges alpins que no esperàvem trobar (i menys encara la presencia de neu durant bona part del recorregut).

Al Kosciusko la majoria de gent hi puja aprofitant el telefèric que surt del poble de Thredbo. Aquesta via d’ascensió suposa pagar 27AU$ (16eur) de telèferic, passar per una quilomètrica passarel·la metàl·lica i deixar de visitar la part més interessant de la zona, el Main Range. En canvi, sortint des de Charlotte Pass (1.835m) es pot fer un recorregut circular d’uns 26km i 800m de desnivell, passant per arestes de cims de més de 2.000m i llacs glacials fins al mateix Kosciuszko. Es la ruta que nosaltres vam fer servir. No és la única, és clar, però si aneu per la zona, no us perdeu el Main Range en el vostre recorregut al cim del Kosciuszko.

Es pot allargar el circuit acostant-se fins el cim del Mount Townsend (2.209m), el segon cim més alt de la Austràlia continental després del Kosciusko. El tram final puja entre grans rocs (fàcil), però on cal estar atents.

Ah,  cal planejar bé la ruta abans d’entrar al parc nacional, que cal pagar 16AU$ per cada 24h d’estada al parc! En canvi,  a diferencia de NZ, els campgrounds que hi ha escampats pel parc nacional són gratuïts (amb alguna excepció). Son zones d’acampada molt bàsiques, amb intal.lacions que només inclouen lavabos i aigua, i quan n’hi ha. Aquestes zones d’acampada tenen a més a més, l’afegit d’estar plantats al mig del bosc, rebent sovint visites d’alguns animals pels voltants!

Gundagai, 8 d’abril de 2008

FOTOS

Autor: Senderisme en tren

Aficionat a l'excursionisme i als viatges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s