DAQUIAQUÍ… TREKKINGS I VIATGES PEL MÓN

Un bloc sobre muntanyes amb l'excusa dels viatges

Javanitzats

1 comentari

Estem a Java, l’illa mes poblada de d’Indonesia amb 140 milions d’habitants dels 250 que te tot el pais. En aquesta illa, a la costa oest es troba Jakarta, la capita del pais, una metropoli de prop de 10 milions d’habitants.

Tanta pressio demografica a Java (tambe el cas de Bali) va fer que a principis de segle, encara sota la dominacio dels holandesos, s’inicies un programa de migracions internes coneguda com a “transmigrasi”. Es tractava d’esponjar zones amb alta densitat de poblacio cap a zones poc poblades com Sumatra, les Moluques, Papua i Kalimantan (Borneo). Nomes en el quinqueni entre 1984-1989 es van moure seguint aquest programa mes de 3 milions de persones.

Els resultats nefastos. Molta poblacio que emigrava no estava preparada per al cultiu de l’arros ni eren experts grangers. A mes l’augment de poblacio sobtada als llocs de desti provoca greus problemes al medi ambient, per no parlar dels problemes interetnics. Sovint els nouvinguts pertanyien a diferents cultures/religions de les cultures d’acollida, provocant un rebuig local a aquest programa, titllant-lo d’intentar javanitzar-los.

Nosaltres si que podem dir que estem javanitzats. I es que de passar d’estar setmanes de no trobar llet que no fos en forma de batut de xocolata (ja ni parlar de iogurts) i de no provar la cervesa… a Java, per fi, les hem trobades (les cerveses).

Probolingo, 1 d’agost de 2008

Autor: Senderisme en tren

Aficionats a l'excursionisme i als viatges.

One thought on “Javanitzats

  1. >Quin patiment passar gaires dies sense veure cervesa, no???

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s