DAQUIAQUÍ… TREKKINGS I VIATGES PEL MÓN

Un bloc sobre muntanyes amb l'excusa dels viatges

Entrada a Tailàndia

Deixa un comentari

Travessar qualsevol frontera sempre suposa un canvi. Fer-ho entre Malaisia i Tailandia quan al primer pais se celebra encara el Ramada, el canvi es encara mes sobtat. I es que de passar d’haver de beure aigua d’amagat, a que el cambrer del tren del costat tailandes sigui una “lady boy” oferint-te cerveses a cops de maluc, hi ha una clara diferencia.

Pero tot i que Tailandia es de majoria budista, al profond sud hi ha tres provincies (Pattani, Narathiwat i Yala) que mantenen una majoria musulmana. Aquestes tres provincies pertanyien a un regne islamic conquerit per Tailandia a principis del s.XX. i estan mes properes culturalment (i evidentment religiosament) a la seva veina malaia del sud (Kelantan). Pero a diferencia de Kelantan on hi ha pau, a Pattani, Narathiwat i Yala, diferents grups armats manenten les provincies en una espiral de terror que des del 2005 fins avui, ha provocat prop de 2000 morts.

Pero tot i aquesta minoria musulmana del sud, podem afirmar que deixem enrera definitivament els paisos de majoria musulmana com Indonesia i Malaisia per endinsar-nos en els budistes, i ens els monjos i monges budistes de taronja (seguidors del budisme Theravada), a diferencia del Tibet que anaven de vermell (budisme Mahayana).

Ban Nhaton, 13 d’octubre de 2008

Autor: Senderisme en tren

Aficionat a l'excursionisme i als viatges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s